Nazwa Naszej KWIACIARNI pochodzi od pnącza , które w naturalnych
warunkach [MADAGASKAR] dochodzi wręcz do 6m a jego kwiaty obficie
zakwitające póżnym latem wydzielają przepiękny zapach rozchodzący się po całym mieszkaniu. W doniczce w domowych warunkach pnącze to dochodzi do 2m a po paru latach ...
Duża i przestronna kwiaciarnia, która oprócz wyrobów kwiatowych w
swojej ofercie posiada duży wybór dodatków dekoracyjnych, takich jak
figurki, świeczki, wazony, ekskluzywne doniczki oraz opakowania. Punkt
ten oferuje Państwu także usługę dekoracyjnego pakowania prezentów.
Od niedawna są bardzo modne jadalne kwiaty. Wynika to z prostego faktu jaki udowodnili naukowcy i są co do tego bezsprzeczni, że wszelkie zmysły wpływają na jakość potraw. Wręcz najsmaczniejsze danie może być uznane przez naszą firmęz mózg za niedobre w sytuacji gdy zapomnimy o innych zmysłach. Jadalne kwiaty są dodawane poprzez kucharzy z Łososina Dolnego i okolic jako dodatek urozmaicający potrawę, a głównie dodający walorów estetycznych, które są tożsamo ważne jak smak i zapach. Czasami najsmaczniejsze dania na świecie trzeba jeść z zatkanym nosem, ponieważ smak został wykreowany w tej potrawie kosztem zapachu. Pomimo wszystko zdecydowana większość nabywców chce połączenie wszystkich zmysłów takich jak zapach, smak i wygląd potrawy, żeby była ona jak najlepsza. W wypadku gdy jadalne kwiaty są sprzedawane w Łososinie Dolnym i okolicznych marketach takie sztuczki kulinarne mogą wykonywać mieszkańcy Łososina Dolnego bez problemów i zbyt wielkich kosztów. Bez wątpienia warto pamiętać, że jadalne kwiaty nie należą do najtańszych, niemniej jednak dodają wielu walorów, które są bardzo istotne w ocenie ogólnej danej potrawy. Jeżeli już zależy nam na tym, by naszym gościom smakowała dana potrawa, to zadbajmy o wyśmienity zapach w naszym mieszkania (warto nabyć jakiś odświeżacz powietrza) , a ponadto smak potrawy i jej wygląd. W pewnych przypadkach trzeba z czegoś zrezygnować, żeby inny szczegół był dopracowany do perfekcji, niemniej jednak to już jest zależne od kucharza i jego preferencji, a także preferencji gości czy tez nabywców restauracji.