Nazwa Naszej KWIACIARNI pochodzi od pnącza , które w naturalnych
warunkach [MADAGASKAR] dochodzi wręcz do 6m a jego kwiaty obficie
zakwitające póżnym latem wydzielają przepiękny zapach rozchodzący się po całym mieszkaniu. W doniczce w domowych warunkach pnącze to dochodzi do 2m a po paru latach ...
Duża i przestronna kwiaciarnia, która oprócz wyrobów kwiatowych w
swojej ofercie posiada duży wybór dodatków dekoracyjnych, takich jak
figurki, świeczki, wazony, ekskluzywne doniczki oraz opakowania. Punkt
ten oferuje Państwu także usługę dekoracyjnego pakowania prezentów.
Od niedawna są bardzo modne jadalne kwiaty. Wynika to z prostego faktu jaki udowodnili naukowcy i są co do tego bezsprzeczni, że wszelkie zmysły wpływają na jakość potraw. Dosłownie najsmaczniejsze danie może być uznane przez naszą firmęz mózg za niedobre w przypadku gdy zapomnimy o innych zmysłach. Jadalne kwiaty są dodawane przez kucharzy z Lubczy i okolic jako dodatek urozmaicający potrawę, a przede wszystkim dodający walorów estetycznych, które są tak samo istotne jak smak i zapach. Zdarza się, że najsmaczniejsze dania na świecie powinno się jeść z zatkanym nosem, ponieważ smak został wykonany w tej potrawie kosztem zapachu. Mimo wszystko znacząca większość nabywców preferuje połączenie wszystkich zmysłów takich jak zapach, smak i wygląd potrawy, by była ona jak najlepsza. W wypadku gdy jadalne kwiaty są sprzedawane w Lubczy i okolicznych marketach takie sztuczki kulinarne mogą wykonywać mieszkańcy Lubczy bez problemów i zbyt wielkich kosztów. Z całą pewnością warto dodać, że jadalne kwiaty nie należą do najtańszych, ale dodają wielu walorów, które są bardzo ważne w ocenie ogólnej danej potrawy. Jeśli zależy nam na tym, aby naszym gościom smakowała dana potrawa, to zadbajmy o świetny zapach w naszym lokalu mieszkalnego (warto kupić jakiś odświeżacz powietrza) oraz smak potrawy i jej wygląd. Czasami powinno się z czegoś zrezygnować, by inny szczegół był dopracowany do perfekcji, ale to już jest uzależnione od kucharza i jego preferencji, a również preferencji gości czy tez nabywców restauracji.